Grand Fantasia(Open Beta! - Yeni oyun arayanlar içeri!)

Evet beni bilen bilir.Uzuuuuunca bir süre oldu buraya yazı yazmayalı, vay be. Her neyse lafı uzatmadan sadede gelelim. Yine yeni bir oyunla karşınızdayım.Ne bu oyunun adı peki? Evet başlıkta yazmışsın diyenler var duyuyorum . Grand Fantasia!

Nedir peki Grand Fantasia.Bunca zamanlık Mmo deneyimimle söylüyorum. World of Warcraft'ın yandan yemişi. Peki nasıl yemiş yandan? Grafikler hafif animeleştirilmiş. Peki kötü mü olmuş benzemesi wow'a? İlk başlarda yadırgasam da, durup düşündüm ve oynadıkça zevk aldım bu oyundan. Sonuç olarak iyi olmuş dedim kendi kendime. Güzel özelliklerini alacaksın tabi neden almayasın? Yine lafı çok dolandırmadan oyunun ana hatlarıyla tanıtımına başlayıp Diğer Oyunlar bölümüne hareketlilik getirmeyi planlıyorum. Bakıyorum da artık tanıtımlar download ve site linki verilerek yapılıyor. Her neyse önce oyundan SS'ler.

ScreenShots

Er meydanı! Kalabalıktan bir fotoğraf



Üç sınıf omuz omuza!



Ölümcül bir Assassin!



Ejderhaya binmek size bir servete mal olacak...



Unicorn'a ne dersiniz?




OYUNUN ANA HATLARI

1- Sınıfınızı seçin. Level 5,15,30 olmak üzere 3 defa sınıf değiştireceksiniz.
2- Bir Sprite seçin.(Hayır içilenden değil ) Spritelar bir çeşit pet bu oyunda.Yanınıza alıyorsunuz ve onun mesleklerine göre maddeler toplayıp kendinize silah ve zırh yapabiliyorsunuz.
3- Binek hayvan kullanın! lvl 20-40 ve 50 olmak üzere 3 değişik hızda ve birbirinden farklı binek hayvanlardan birini kullanın.İster uçan bir ejderha, ister bir unicorn veya bir kurt...
4- Auction House kullanın. Pazar açıp oyunu saatlerce açık bırakma devri sona erdi. WoWla aynı sistemi kullanan pazar sistemiyle satmak istediğiniz eşyaları satışa çıkarın! Satılınca para mailınıza gelsin.(Oyundaki mail'a tabi :))
5- PvP nizi test edin. 1 vs 1 veya 15 vs 15 savaş arenalarında yeteneğinizi konuşturun!
6- Guild sistemini kullanın. Arkadaşlarınızla toplanarak bir guild kurun ve avantajlarından yararlanın. Guild level sistemiyle daha fazla görev!
7- Achievement sistemiyle kendinize yeni bir "ünvan" alın. Jale' ın cesur savaşçısı veya Canavar Avcısı..!
8- Dungeon/Instancelarda item toplayın! 5 kişilik zindanlarda bossları kesin ve birbirinden iyi zırh ve silahları toplayın!
9- Oyun boyutu : 625 mb civarı

Evet daha bir çok şey vardır belki de ama şuan aklıma gelenler bunlar. Biraz reklam gibi oldu ama merak etmeyin, ben aeriagames'de çalışmıyorum

Şimdi sınıflardan devam edelim. Şuan çok zamanım olmadığı için ana hatlarıyla üstünden geçiyorum. Yeterli ilgiyi görürse size çok daha ayrıntılı bir rehber yapmak sözüm olsun .

Oyuna Novice olarak başlıyoruz. Yani çaylak, herhangi bir mesleğimiz yok.Level 5'e geldiğimizde bir sınıf seçmemiz lazım. Tabi ki görevini yapmak lazım önce. Görevi yaptıktan sonra şöyle seçeneklerimiz var.

1- Fighter



Savaşçı olarak tabir edilen Fighter sınıfı 2 çeşit silah üstüne yoğunlaşır. Kılıç ve Balta. Level 15'de yine bir quest yaparak Warrior olur. Ve en sonunda ikiye ayrılır. Paladin - Berserker. Paladinler tank, Berserkerlar ise hasar verici sınıftır.

2- Hunter



Ormanın avcıları. Bu avcı sınıfı Level 15'e geldiğinde Archer olur. Yay-tüfek ve Çift kılıç kullanırlar. Level 30'da Ranger - Assassin olarak ikiye ayrılırlar. Rangerlar uzak mesafeden hasar verirken Assassinler çift kılıç kullanarak ölümcül darbeler indirirler.

3- Acolyte



Oyunun göz bebeği healerlar. Level 15'de Priest olur. Level 30'da ise Cleric - Sage e dönüşme şansı vardır. Clericler heal üstüne yoğunlaşırken oyunun en ilginç sınıflarından olan Sageler(yani bir nevi Druid, wow oynayanlar bilecek) çeşitli hayvanlara dönüşerek hasar verirler.

4- Spellcaster



Her oyunun olmazsa olmazı büyücüler. Element büyüleri kullanırlar.Level 15'de Mage olur. Level 30'a gelindiğinde ise Wizard - Necromancer ' dan birini seçme hakkı kazanır. Wizardlar element büyüleri yapmaya devam ederken Necromancelar yanlarına şeytani yaratıklar çıkartarak büyü yaparlar.

Sınıflar kısaca bunlardan ibaretti. İleride yenileyip daha ayrıntılarıyla yazacağım. Belirtmeden geçmeyelim, tüm sınıflar sınıf atlamak için görev yapmak zorundalar. Bazılarına yazmadım yanlışlık olmasın.

SPRITELAR

Oyunda alacağımız sevimli yardımcılar bunlar. Maksimum 3 tane alabilmekle beraber başta 1 tane seçme hakkına sahibiz. Yalnız ilk seçtiğinize çok dikkat edin çünkü değiştiremeyeceğiniz tek Sprite, Guardian Sprite'ınız yani en başta seçtiğiniz Sprite. İlerleyen levellarda yaratık keserek veya Auction House'dan alarak yeni Spritelara sahip olabilirsiniz. Aşağıda ise Spritelar ve yaptıkları iş listesi var.Mining(Maden toplama), Foraging(Bitki toplama), Hunting(Deri toplama), Crafting(Bir eşya yapmak; balta, yay, kılıç vs...)


PRITE TRIBENAME GATHERING/CRAFTING ABILITIES
Sunblaze Mining Foraging Crafting: Axes(Balta)
Starsong Mining Foraging Crafting: Mallets(Topuz)
Fairflower Mining Foraging Crafting: Bows/Arrows(Yay/Ok)
Nightwind Mining Foraging Crafting: Swords(Kılıç)
Holylight Mining Foraging Crafting: Shields(Kalkan)
Silverleaf Mining Foraging Hunting
Moon Mining Foraging Crafting: Staves(Asa)
Deepfathom Mining Foraging Crafting: Muskets(Tüfek)
Bloodhammer Mining Hunting Crafting: Armor (Fighter)
Rainbowmist Mining Hunting Crafting: Armor (Spellcaster) ----------- bu 4ü zırhlar için
Windstorm Mining Hunting Crafting: Armor (Hunter)
Silverneedle Foraging Hunting Crafting: Armor (Acolyte)




Burda Vitality yazan yer Stamina olacak.



Tabi bu arkadaşların mutluluk ve yorgunluk seviyeleri var. Mutluluk sağ üstte, Yorgunluk(Stamina) 2. sayfadan görülebilir. Eşek gibi çalıştırırsanız, size küsüp kaçabiliyorlar.Böyle olunca belli bir süre kullanamıyorsunuz tabi. Korkmayın geri geliyorlar ama . Bunların mutluluğunu arttırmak için Sprite eşyası satan yaratıklardan potion almanız gerekli, aynı zamanda bisküvi alarak dinlendirebiliyorsunuz(tabi ki birşey yaptırmazsanız otomatik dinleniyorlar yavaş yavaş). Aynı zamanda Spritelar sizin gibi üstüne item giyebiliyorlar. Daha ayrıntılı bilgiyi bir-iki gün içinde paylaşacağım. Karışık bi konu bu biliyorum Örnek resimler üstte. Onlarda sizin gibi gelişiyorlar tabi. Level 21de ilk gelişimlerini yaşadıktan sona level 51 olunca 3. değişimi geçiriyorlar. Örnek bir tablo.



Daha anlatacak çok şey var aslında. Ama rehberimiz şimdilik bu kadar. İlgiye ve zamanıma dayanarak daha büyük bir rehber hazırlayacağım. Yardım eden veya oynayan varsa bana bir pm atsın sevinirim.

OYUNUN SİTESİ İÇİN TIKLA

Download için downlaod sekmesinden istediğiniz siteyi seçip indirin. Tavsiyem oyunun kendi serverını kullanmanız. Ek olarak oyunda 2 serverımız var. Ben Siropas serverındayım. Herkesinde Siropas'a gelmesini tavsiye etmekle diğer serverın adının Alice olduğunu belirteyim. Aynı zamanda benim kurduğum guild olan Enlightment'a katılımlarınız bekliyorum . Tabi level sınırımız 15i aşmış olmanız ve Guild Chatte İngilizce konuşmanız şartıyla her türlü yardımda bulunabilirim.(Global bir guildimiz var :)

Şuan için oyunda level 28 Warrior'a sahibim. Büyük olasılıkla bir kaç gün içinde Berserker olmayı planlıyorum. Nickim Elluin aynı burda olduğu gibi. Görüşmek dileğiyle!

Kaynak
forum.donanimhaber.com/m_36892292/tm.htm
Elluin üyesine teşekkürler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Yazılar istenildiğinde incelenilerek kaldırılabilir mail atmanız yeterlidir fistikcizaman@gmail.com
firma ekle