Türk oyun sektörü ve Türk yapımı oyunlar siteleri

Şimdiki yazımızda Türk oyun sektörü hakkında biraz bilgiler veriyoruz.

Oyuncular Türk yapımı oyunlara önem vermiyor

Evet örnek bir var diyelim hemen grafik önem verip, bu oyun nasıl yapıldı yada ne zorluklarda yapılmaya çalışıldı diye düşünmüyor çoğu oyuncular. Daha böyle yeni oyun yapımcılarına önem verilmesse Türk oyun sektörünün gelişimi olumsuz yönde etkilenecektir.

Gelelim Türk yapımı oyunlara

İstanbul Kıyamet Vakti

istanbuloyun.com oyun için bilgi alabileceğiniz site
sobee.com.tr

Üç senelik geliştirme sürecinin ardından 1 Nisan 2007 tarihinde ücretsiz olarak dağıtımına başlanan, tamamıyla Türk yapımı bir MMORPG'dir. Günümüzden elli yıl öncesinde, milyonlarca insanın hayatını kaybetmesi ve saklı türler olarak adlandırılan yaratıkların yeryüzüne çıkması ile sonuçlanan gök taşı yağmuru ile birlikte bugünkünden farklı bir gelişim gösteren dünyadaki insanların hayatta kalma mücadelesini konu almaktadır.


Mount&Blade

taleworlds.com ayrıca oyun için bilgi alabileceğiniz site

Savaş, bütün Calradia üzerine bir kara bulut gibi çökmüştür. Üstelik, bu savaştan herkes nasibini alacak ve hayatta kalmak için tüm insanlar uğraş vereceklerdir. Avcısından, tüccarına, köylüsünden çiftçisine kadar herkes tek bir amaç uğruna mücadele edeceklerdir, savaştan sağ olarak kurtulabilmek. Sadece ileri gelen savaşçılar değil, haramiler ve soyguncular da tehdit oluşturmakta, insanlara zarar vermektedirler. Artık devreye girme ve Calradia�da hayatta kalmanın yanında tekrar barışı sağlama zamanı gelmiştir. Bu kavganın en önemli kahramanı da biz, daha doğrusu oluşturacağımız karakerimiz olacaktır.

Boğaz Harbi

http://www.bogazharbi.com
Kodgraf Oyun Stüdyosu
http://www.kodgraf.com/


Çanakkale Savaşı, tarihin akışını değiştiren, Türk'ün gücünü, cesaretini, fedakarlığını, yenilmezliğini bir kere daha gösteren tarihi bir zaferdir. Dünya son teknoloji ile donatılmış orduları ile Çanakkale'ye akın ederken, Mehmetçik elindeki süngüyle "Çanakkale Geçilmez" yazmıştır bu toprağın her zerresine. Türk tarihinde bu denli önemli bir yere sahip olan Çanakkale Zaferi'ni dilden dile yeni kuşaklara aktarmak, Türklük bilincinin canlı kalması açısından, üzerimize düşen bir sorumluluktur. Oyunların gencinden yaşlısına tüm bireyler üzerindeki etkileri göz önüne alındığı takdirde "Çanakkale Zaferi" gibi tarihi bir destanı, oyun yoluyla, canlandırarak ve yaşatarak aktarmak tarihi bu güne taşımak açısından etkili bir çözüm olacaktır.


..:: Amaç ::..
Türk'ün dünyaya meydan okuması olarak adlandırılabilecek "Çanakkale Savaşı" büyük tarihi öneme sahiptir. Tarihi nesilden nesile aktarmak, yaşamak ve yaşatmak her Türk'ün üzerine düşen bir görevdir. Bu görevi yerine getirirken etkililiği sağlamak için, görsel ve işitsel öğeler kullanmak, olayları yaşanıyor hissi ile aktarmak son derece önemlidir. Bu açıdan bakıldığında oyunlar, tüm bu ihtiyaçlara cevap verebilmektedir. Ülkemizde oyun sektörünün az gelişmiş olması, özellikle de tarihi oyunların olmayışı bir kayıp olarak nitelendirilebilir. Görsel ve işitsel öğelerle zihinlerde derin izler bırakabilen oyunları tarih, kültür, bilgi birikimini aktarırken kullanmak son derece etkili ve akıllıca bir çözüm olacaktır.

Birinci Şahıs Nişancı (First Person Shooter) kategorisinde yapılmış, Türkiye'de bir ilk olan "Boğaz Harbi" oyununun hayata geçmesi hem Türk tarihi hem de Türk oyun sektörü açısından bir yenilik olacaktır.

Bu bağlamda, "Boğaz Harbi" oyunu ile birlikte Türk oyun sektörüne giriş yapmak ve tarihin gerçekliklerini oyun yolu ile yeni nesillere aktarmak böylelikle mevcut piyasada söz sahibi olabilmek temel amacımızdır.



Yazılar istenildiğinde incelenilerek kaldırılabilir mail atmanız yeterlidir fistikcizaman@gmail.com
firma ekle